четвъртък, 16 май 2019, 10:00 ч.

Трагедията е огромна

Две убийства в Костенец. Има вероятност издирваният Зайков да е убил и братовчед си

BNews.bg

Две убийства в Костенец. Има вероятност издирваният Зайков да е убил и братовчед си

Има вероятност и второто убийство в Костенец да е дело на Стоян Зайков.

Това каза на брифинг в РУ – Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Полицията откри тялото на 42-годишният Валентин от Костенец, който е братовчед и съсед на издирвания за убийство Стоян Зайков.

Мъжът е бил видян жив за последно около 18 часа в понеделник. Жертвата не е имала връзка с Милена Шишкова, за чието убийство Зайков е търсен от петък.

Двете убийства са извършени с две различни оръжия.

„Няма категорични данни, че заподозреният, които издирваме от миналата седмица е същият извършител. Починалият е съсед на евентуалния заподозрян, но до момента нямаме категорични данни, че убийствата са извършено от един и същи човек, въпреки че не изключваме тази версия и работим по нея“, посочи той.

„Двамата са били съседи, имат роднинска връзка, назад във времето са имали дразги, но данните, които имаме до момента, показват, че доста време не са имали конфликт. Били са на чисто човешки отношения“, допълни Иванов.

Попитан дали има сигнали или някаква информация относно второто убийство, той каза: „До сега нямаме сигнал някой нещо да е чул, да е свидетел. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно медицинската експертиза ще имаме яснота“, добави Иванов.

Има вероятност издирваният Стоян Зайков да се е укривал в дома на втория убит.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари