четвъртък, 16 май 2019, 11:00 ч.

Веднага се обадила на Столична община

Куриоз: Жена откри 6 кв. м. жълти павета в новозакупения си имот в кв. "Гео Милев"

BNews.bg

Куриоз: Жена откри 6 кв. м. жълти павета в новозакупения си имот в кв. "Гео Милев"

Жена откри около 6 кв. метра жълти павета в двора на новозакупения си имот в кв. "Гео Милев" в София. След като открива културно-историческото наследство в новия си дом, тя де свърза със Столична община, за да предаде находката.

Още от началото на миналия век жълтите павета са се превърнали в символ на столицата. Те са изключително ценни и вече редки, тъй като са трудни за откриване поради простата причина, че те не могат да се произведат във вида, в който са се произвеждали преди повече от 100 години.

Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов обясни, че се полагат всички усилия за запазването и съхранение в оригиналния на паветата. Гражданка от кв. "Гео Милев" е закупила имот, в който имало полуразрушена сграда. При разчистването са намерили 6 кв. м жълти павета, предаде БНТ.

Веднага са изпратени хора, които са ги описали. Паветата са предадени за съхранение.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • sms - 12:56, 16 май

    Копейкин и камáндата му били “много притеснени” от започналите семинари с учители за преподаване на истинската българска история! Те нека си се притесняват, въпросът е ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ГИ ПРИЕМАТ СЕРИОЗНО, СРЕЩАТ СЕ С ТЯХ, ИЗПЪЛНЯВАТ ЖЕЛАНИЯТА ИМ, СЯКАШ СА НОРМАЛНА БЪЛГАPСКА ПАРТИЯ, А НЕ ЧУЖД, ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА НИВА ПЛЕВЕЛ ???? Аз и близките ми също се притесняваме, но за обратното, за което се притеснява макаровият Копейкин. Нас дали ще ни приеме министЕрът на aбразaванието и дали ще се съобрази и с нашето искане? Случаен пропуск ли е липсата на името на автора или става въпрос за рекламен, предизборен материал? : Възраждане спря обучителните семинари, които подменяха историята ни h t t p s : / / frognews. bg/ euroizbori 2019/ vazrajdane- spria- obuchitelnite- seminari -koito -podmeniaha -istoriiata. h t m l

  • Жоро - 11:29, 16 май

    Куриоз ли? Преди няколко години показаха по една телевизия цяла ограда, изградена с жълти плочки в някакво софийско предградие. Смятах, че столичните общинари ще вземат мерки, но ето че на тях им е все едно. А има толкова много повредени жълти павета особено между "Дондуков" 1 и 2. Грозно и срамно. Но вместо да обърнат внимание на тази излагация, от Софийска община обгрижва "националното историческо наследство" на София - грапавите гранитни павета, разбиващи колите на софиянци. Същото се получава и с ул."Искър", кото колите я заобикалят и минават по съседни малки улички, замърсявайки въздуха с маневрите си, но опазвайки от разбиване своите автомобили.

Напиши коментар

Коментари