четвъртък, 16 май 2019, 11:20 ч.

Разтърсваща история

Уникално! Изоставено дете намери родителите си след... 33 години

BNews.bg

Уникално! Изоставено дете намери родителите си след... 33 години

Снимка: АП

Никой не може да избяга от съдбата си - това в пълна сила важи за Стив Хайдс. Неговата история е доста любопитна - бил е изоставен на южния терминал на лондонското летище "Гетуик" още като новородено бебе, когато е бил само на 10 дни.

Увит в одеяло и захвърлен в женската тоалетна - така започва животът на Стив.

Вече като тийнейджър, той прави опити в продължение на 15 години, за да открие родителите си.

Помогнали са му генеалозите, които чрез ДНК-тестове са установили, че майка му е починала, но баща му е все още жив.

"Най-сетне добри новини - след 15 години търсене открих щастието! С много упорита работа от страна на Чече Мур и Хелен Райдинг успяхме да проследим родословието ми. За съжаление майка ми е починала, но все още не мога да разбера от какво. Открих баща ми, както и братята и сестрите от двете страни, които не са били наясно с моето съществуване", сподели развълнуван Хайдс.

В продължение на тези изморителни и дълги 15 години Стив е ходил по различни редакции на вестници, ровил се е в изданията, ходил е в телевизии, за да успее да открие нещо за родителите си и да ги намери.

"Както можете да си представите, това е доста чувствителен въпрос за всички около мен. Благодаря на всички за усилията - за работата и подкрепата. Всичко това е наистина невероятно. Все повече хора си правят ДНК анализи, а моята история и осведомеността бих искал да предотврати изоставянето на други бебета", допълни Стив Хайдс.

Историята на Хайдс била погълната веднага от пресата, а заглавието било "Gary Gatwick" - заради снимка с мечето и надписа на гърдите му на летището в Съсекс на 10 април 1986 година. Тогава го е открил продавач от безмитния магазин, а служителите му лепнали етикета талисман на летището.

33-годишният Стив не таи лоши чувства към родителите си и е искал да проследи родословното си дърво, да намери своето семейство и да предаде важните неща на своите две деца.

След като е бил изоставен, Хайдс е намерен и настанен в дом, а след това е осиновен от семейство, в което е израснал с три сестри.

За негово съжаление е открил, че полицията е унищожила всички документи и досиета по неговия случай, включително и телефонен разговор на полицаи с младата жена, твърдяла, че е негова майка.

Жената от Хунслоу, западен Лондон, казала, че името на детето е Майкъл.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари