четвъртък, 16 май 2019, 13:00 ч.

Зов за помощ

13-годишни момчета близнаци останаха кръгли сираци. Как да им се помогне

BNews.bg

13-годишни момчета близнаци останаха кръгли сираци. Как да им се помогне

Двама братя близнаци от Неделино останаха кръгли сираци, след като починал баща им.

Момчетата са в шести клас и остават сами. Малкото градче се потресе и започна кампания за събиране на средства за двете деца. В социалните мрежи тръгна призив да се помогне на двете момчета финансово и морално.

Борислав и Ивайло Хаджиеви загубват майка си като малки. Катя си отива от онкологично заболяване. Преди два дни издъхва и баща им Здравко. Преди време баща им паднал от дърво и имал травми, след това и той се разболял от онкозаболяване.

Момиче от градчето Ренета Рашева пише: “ Нека да се помогне на тези дечица по някакъв начин, не всеки от нас има „честта“ да остане кръгъл сирак на крехките 12г., а децата трябва да продължат! Сега се набират средства за ремонт на църквата, което е добре. Но дори да постигнем съвършени резултати с реконструкцията й, тя няма да ни вдъхне удовлетворение, когато знаем, че има две невръстни дечица, изгубили своя най – ценен храм, а именно мама и тати. Парите или нашата помощ няма да върнат думите „мама“ и „тате“ на устните на тези деца, но можем да подарим малко разбиране и финансова помощ, за да намалим липсите поне….всеки може да помогне! Почивайте в мир, Катя и Здравко….Неделино ще бди над рожбите ви!“

Кметът на община Неделино Боян Кехайов заяви, че се обмислят начини, с които да се помогне както от общината, така и чрез инициативен комитет, който да събира дарения за близнаците.

Желаещите да помогнат, може да се свържат с кмета на селото на служебния му телефон – 03072/9292.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари