четвъртък, 16 май 2019, 13:20 ч.

Официално

Регионалният министър обяви кога влизат в сила тол системите

BNews.bg

Регионалният министър обяви кога влизат в сила тол системите

Всички сме за въвеждането на тол системата, тъй като българските пътища имат нужда от средства, за да бъдат ремонтира и рехабилитирани. Необходими са много повече средства за тази цел, защото към този момент приходите от винетната такса не са достатъчни. Те възлизат в размер на 370 милиона лева, а недостигът е от порядъка на 600 милиона лева. Това заяви на брифинг в Министерския съвет регионалният министър Петя Аврамова във връзка с тол системата след среща на представители на превозваческия бранш с премиера Бойко Борисов.

,,От утре продължават разговорите в конкретика, на ниво работни срещи, на които ще обсъдим какъв да бъде обхватът за републиканската пътна мрежа. На трето място с превозвачите се договорихме от 16-и август да започнат тестове в реално време, като всички заинтересовани страни дадоха съгласието си да монтират бордови устройства  на автомобилите си, за да видим реалната картина на движение по пътищата у нас'', коментира министър Аврамова и допълни, че размерът на тол таксите ще бъде определен след изтичането на тримесечния тестови период.

,,В бъдещите разговори ще коментираме всеки един път. Мрежата ни в България е различна, ще представим карта на пътищата с нулева ставка от общо 10 800 километра'', отбеляза регионалният министър.

,,Вярвам, че ще намерим най-доброто решение за България, така че браншът да бъде конкурентноспособен и да продължи да се развива, но и ние да имаме достатъчно приходи в бюджета, за да ремонтираме пътищата в страната'', посочи още тя и в заключение добави, че системата би трябвало да започне да функционира от месец ноември, когато изтича тримесечният тестови период.п

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари