четвъртък, 16 май 2019, 15:15 ч.

След стрелбата в кабинет:

Лекарите искат работещ механизъм за защита

BNews.bg

Лекарите искат работещ механизъм за защита

Българският лекарски съюз (БЛС) отново настоява за работещ механизъм за защита на медиците на работното им място. Това се посочва в позиция на съсловната организация по повод нападение над д-р Андрей Стоянов. Лекарят бил нападнат докато изпълнявал професионалните си задължения.

На 15 май, в Бургас маскиран стрелец влязъл в кабинета на д-р Стоянов и открил огън с газов пистолет, произвеждайки няколко изстрела. По това време д-р Стоянов е обгрижвал пациент, но за щастие никой не е пострадал.

От съсловната организация настояват и за бързо прилагане на закона, както и налагане на ефективни присъди. Институциите да бъдат максимално строги и безкомпромисни, както и да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства, се допълва още в позицията на БЛС.

"Докога ще търпим да ни обиждат, бият, а сега и да стрелят срещу нас????

Многократно сме осъждали всяка форма на агресия и сме заявявали, че е необходим работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може спокойно да изпълняват задълженията си. Българските лекари настояваме институциите в България, които са ангажирани да оказват дисциплиниращ ефект, да бъдат максимално строги и безкомпромисни и да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства.", заявяват от Българския лекарски съюз.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари