четвъртък, 16 май 2019, 16:11 ч.

Опасност

Огромна скала заплашва да се срути върху сгради на гимназия

BNews.bg

Огромна скала заплашва да се срути върху сгради на гимназия

Администрацията на район "Централен" в Пловдив започна обрушването на скала на хълма Бунарджика, която заплашва да се срути върху сгради на Професионалната гимназия по дървообработване. Това  съобщи кметът на района Георги Стаменов, цитиран от БТА.

Канарата е с обем над 20 куб.м. и се намира в зоната на парковата част на тепето, уточни кметът. По думите на Стаменов тази скала се наблюдава от близо 10 години, но състоянието става критично през последните дни, след като е засечено, че е "мръднала" с 5 см напред.

Това е наложило да се предприемат незабавни действия за обезопасяването й. Стаменов смята, че в рамките на следващите 10 дни ще успеят да се справят с проблема. За укрепването на скалата има изготвен проект, но той ще отпадне, тъй като тя вече е много напукана и компрометирана и не е един цял масив, добави Стаменов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари