понеделник, 20 май 2019, 14:45 ч.

Изследване

В ЕС и САЩ "треперят" от китайските инвестиции

BNews.bg

В ЕС и САЩ "треперят" от китайските инвестиции

Китайските преки инвестиции предизвикват безпокойство в САЩ и Европа, сочи изследване на германския институт за икономическо развитие Ифо (Ifo), цитирано от ДПА.

Проучването обхваща 1012 анализатори в 81 държави.

Две трети от анкетираните в Европейския съюз намират китайските инвестиции за леко или отявлено отрицателни, а в САЩ този дял е 78 процента, отчита мюнхенският институт.

Негативните нагласи преобладават в близо три четвърти от страните в изследването. Като причини се посочват изтичането на технологии и страхът от влияние, упражнявано от китайското правителство.

Световното икономическо изследване на Ифо се прави всяко тримесечие и включва мненията на академичните среди, банкови икономисти и експерти, припомня ДПА.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари