понеделник, 20 май 2019, 18:15 ч.

Недоволство

ВЕИ-производители заплашват с блокада на граници

BNews.bg

ВЕИ-производители заплашват с блокада на граници

Производители на зелена енергия заплашват да блокират гранични контролно-пропускателни пунктове и да унищожат една от малките ВЕИ централи. Според тях имало злоупотреби в сектора на енергетиката, а двойният стандарт водел до многократно увеличение на цените за крайния потребител. От ресорното министерство отговориха, че причини за недоволството им няма.

„Този тип производители на електрическа енергия са ползвали двойно финансиране – веднъж от държавен фонд „Земеделие” и веднъж – финансиране чрез диференциална цена за произвежданата от тях електрическа енергия. ЕК счете, че това на практика представлява свръх субсидиране”, заяви енергийният министър Теменужка Петкова.

„Няма двойно финансиране. Европа отдавна ни е чула. Смятаме да затваряме пътища, които водят към границите”, заяви Тихомир Тошев, оглавяващ щаба на протестиращите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Сега - 02:32, 21 май

  Къде ви е справедливостта? ГЕРБ Лъжци! Теменужке, и твоите зависимости с ологархията са факт! До кога малките фирми и народа ще ви плащат масрафите?

 • Н.Д. - 22:08, 20 май

  Надяваме се най-после след 4 години да бъдат чути 275 малки фирми, които биват наказани, за да се прикриват грешки на държавните институции. Близки на управляващите продължават да получават преференциални цени въпреки неколкократното финансиране по Европейски и Национални схеми за подпомагане.

 • Ангел - 20:39, 20 май

  Теменужке ,като има свръх субсидиране тогава как така фалират едни фирми?Второ, как едни дребни риби влияят на цената на тока?И на края престани да лъжеш че има една българска поговорка за лъжата освен ако наистина сте некомпетентна.

 • ЕС - 19:51, 20 май

  ВИНАГИ МАЛКИТЕ СА УНИЩОЖАВАНИ!!!

 • ЕС - 19:49, 20 май

  Бягай българино! Който се усети избяга за чужбина, останалите ще бъдат смачкани и разграбени от държавата.

 • само така - 19:25, 20 май

  Не остана човек, на когото ГЕРБ да не им е взело хляба.

Напиши коментар

Коментари