вторник, 21 май 2019, 11:40 ч.

Тъжна вест

Почина емблематична наша журналистка

BNews.bg

Почина емблематична наша журналистка

На 20 май 2019 г. от този свят си отиде журналистът от Българското национално радио Даниела Бенишева. Ще я запомним като светъл и добър човек, колега и приятел. За Дани радиото беше не просто работа, а мечта, превърната в кауза. И всеки ден отдаваше най-доброто от себе си в името на красотата и истината. И затова, когато пишеше или говореше за култура и изкуство, тя "гореше“, а срещата с всеки творец, неин събеседник, приемаше като вдъхновение и пристан за един по-чист и по-добър свят, пишат колегите й от БНР. 

Даниела Бенишева е част от екипа на Радио София от 2007 година. В годините работи неуморно като репортер, редактор и водещ в емблематични предавания, като "Арте вива“, "Арт посоки“, "Чуй София!“, "София днес“, "Кой-кой е“, "Радио кафе“, "Ритъмът на столицата“ и други. Реализирала е стотици интервюта с едни от най-големите имена на нашето време, хора на изкуството и културата, интелектуалци, общественици, политици… Преди да стане част от Българското национално радио, Даниела Бенишева сътрудничи на различни издания от периодичния печат, като в."Сега“, в."Българска армия“, в."Земя“, "Програмата“ и други.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари