вторник, 21 май 2019, 13:00 ч.

Прислуга на управляващите

Скандал! ЦИК се държи като светата инквизиция!

BNews.bg

Скандал! ЦИК се държи като светата инквизиция!


През последните дни Централната Избирателна Комиия ( ЦИК ) се е вживяла като светата инквизиция в обслужване на управляващите. Особено услужлива ЦИК се оказва по отношение на ВМРО. Наша проверка показва, че всяка жалба от ВМРО срещу медии или журналисти, дръзнали да изразят критично мнение срещу ВМРО или Каракачанов е разглеждано мигновено от ЦИК.

Интереснотто в случая е, че ЦИК пренебрегва конституционното право за изразяване на мнение, ЦИК с лекота пренебрегва инструментариума на журналистическата метафора, а най-скандалното е, че ЦИК без дори да се замисли погазва дългогодишна съдебна практика на българския съд.

Интересни казуси са например оплакванията на ВМРО от политически опоненти как точно са разпознали "Краси-тераси" или "Шкембе- войвода" като лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. На този въпрос ЦИК не дава отговор, въпреки, че съдебната практика е безупречна - щом си се разпознал, значи не си обиден или наклеветен.

Припомняме, че именно от подобно поведение на ЦИК се опасяваше опозицията от БСП и то бързо се потвърди. Оставяме без коментар, че оплакващото се ВМРО например не е поискало нито веднъж право на отговор като засегната страна - вероятно защото добре е осъзнавало, че ще трябва да обясни кой е "Краси-тераси" или "Джендърбазки", но пък за сметка на това защо да не използва бухалката на ЦИК?
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари