вторник, 21 май 2019, 14:50 ч.

Становище за екологична оценка на министъра

ВАС отмени екооценката за промяна на устройствения план на Приморско

BNews.bg

ВАС отмени екооценката за промяна на устройствения план на Приморско

Съдиите посочват, че не са взети предвид всички съществуващи екологични проблеми.

ВАС отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите за изменение на Общия устройствен план на Община Приморско, съобщиха от  съда. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок.

Административно дело е образувано по жалби на Фондация "Българска Фондация Биоразнообразие" и на "Перла Г" АД.

Според тричленния състав на съда са допуснати пропуски и непълноти при изследване на характеристиките на околната среда за територии, които вероятно ще бъдат значително засегнати от измененията в Общия устройствен план.

Съдиите посочват още, че не са взети предвид всички съществуващи екологични проблеми, установени на различно ниво, имащи отношение към проекта, включително отнасящите се до райони с особено екологично значение, като защитените зони по Закона за биологичното разнообразие.

За някои местообитания не са преценени вероятните значителни въздействия върху биологичното разнообразие, фауната и флората, се казва още в определението на съда.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари