вторник, 21 май 2019, 17:01 ч.

Министерството на образованието и науката

Тестът от матурата по български език и литература с верните отговори

BNews.bg

Тестът от матурата по български език и литература с верните отговори

На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература се явиха 49 334 ученици.

Министерството на образованието и науката публикува теста, паднал се на провелия се днес държавен зрелостен изпит по български език и литература.

Тестът - с 41 въпроса, последният от които е задачата за писане на текст - бе избран от над 11 милиона комбинации чрез жребий.

Изпитът се състои от три модула: първият модул е от 30 въпроса със затворен отговор, които носят 30 точки; вторият - включва 10 въпроса със свободен отговор и работа с текст, като носи 40 точки; третият модул е интерпретативно съчинение или есе, което носи останалите 30 точки до общия сбор от 100.

На днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература се явиха 49 334 ученици. Анулираните писмени работи са 11.

Верните отговори можете да изтеглите от ТУК.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари