сряда, 22 май 2019, 18:00 ч.

Ясно до три месеца

Кой иска да строи АЕЦ "Белене"?

BNews.bg

Кой иска да строи АЕЦ "Белене"?

До три месеца ще е ясно кой иска да строи АЕЦ „Белене”. Министерството на енергетиката обяви процедурата за избор на инвеститор. В следващите 90 дни желаещите да изградят втората ни атомна централа може да го заявят.

Това може да са български, чужди или смесени компании. Цялата процедура трябва да приключи до една година и на 22 май 2020 г. да е ясно кой ще изгражда "Белене".

След спирането на проекта, от юни миналата година работата по АЕЦ-а беше подновена от Народното събрание. Държавата реши втората атомна централа да се строи на пазарен принцип, без държавна гаранция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • уфф - 22:08, 22 май

    Кандидати да го построят ще се намерят много, но няма кой да се навие да го плати. Иначе да са го построили още преди 30 години.

Напиши коментар

Коментари