понеделник, 27 май 2019, 9:48 ч.

Само в Bnews

Агробизнесът търси заеми за новия земеделски сезон

BNews.bg

Агробизнесът търси заеми за новия земеделски сезон

„Агрион Финанс“ започна предлагането на кредити със залог субсидии

„Как да намеря изгодно финансиране, за да подсигуря стопанската година, преди Държавен фонд „Земеделие“ да изплати полагащите ми се субсидии?“. “Как да осигуря бързо финансиране, без да минавам през сложните и тромави процедури на кредитните институции?“. „Има ли достатъчно коректен партньор, на когото мога да разчитам да финансира дейността ми, без да се притеснявам от скрити клаузи?“. Тези въпроси си задава всеки земеделски производител, който очаква тазгодишните субсидии от Държавен фонд „Земеделие“, но има нужда от бързи пари, за да финансира дейността си. Финансова помощ от Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) в повечето случаи се изплаща в края на годината или началото на следващата, но все повече земеделски производители имат спешна нужда от свежи пари, за да подсигурят текущата стопанска година. 

За да отговори на нарастващата нужда от финансиране на земеделските стопани, „Агрион Финанс“ разшири портфолиото си и лансира на българския пазар кредит, чието обезпечение е очакваната субсидия от ДФЗ.  Компанията е една от малкото извън банковия сектор, които предлагат кредит срещу субсидии.

„Агрион Финанс“ осигурява финансиране до 100 % от одобрената субсидия при наличие на минимум 3 години успешна история в субсидирането, казаха от кредитното дружество. За земеделските стопани, които тепърва навлизат в бизнеса и имат само 1 година успешно усвояване на директните плащания, кредитът може да достигне до 90% от очакваната субсидия.  

Максималният размер на финансирането се определя по индивидуален лимит, в зависимост от декларираните площи, за които се очакват преки доплащания. Максималният срок за изплащане на задълженията е 18 месеца, а гратисният период по главницата може да достигне 17 месеца.  Прилага се индивидуален погасителен план за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди и характера на бизнеса му.
Кредитът срещу субсидия е изцяло адаптиран към нуждите на земеделските стопани, които получават своите субсидии на база обработваеми площи и имат нужда от свежи пари за допълнителни инвестиции, покупка на земя и др. капиталови разходи, казаха от „Агрион Финанс“.  Процедурата за отпускане на кредити е максимално облекчена и осигурява бързо и безпрепятствено финансиране на земеделските производители.  Компанията не изисква плащането на такса ангажимент, каквато е практиката при другите кредитни институции. 

„Основната ни цел е да осигурим адекватно финансиране на земеделските производители, което ще им позволи да бъдат много по-гъвкави и конкурентноспособни на пазара“, казаха от „Агрион Финанс“. Финансовите продукти на компанията са разработени така, че да подпомагат дейността, както на големите земеделски производители, така и на малките фермери.  

Освен кредит срещу субсидия, дружеството предлага също така универсални ипотечни кредити и кредити за оборотни средства, където обезпечението е поземлени или други недвижими имоти. На земеделската земя се прави безплатна оценка за пазарната им стойност, като финансирането може да достигне до 100% от оценката.

Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/. На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари