понеделник, 27 май 2019, 16:51 ч.

Изборен БГ абсурд

ТЪЖНО, ТА ЧАК СМЕШНО! 17 евродепутати от 5 партии и коалиции заминават за Брюксел с доверието на по-малко от 10% от българския народ

BNews.bg

ТЪЖНО, ТА ЧАК СМЕШНО! 17 евродепутати от 5 партии и коалиции заминават за Брюксел с доверието на по-малко от 10% от българския народ

Равносметката от провелия се вчера вот у нас за членове на Европейския парламент е тъжна, та чак смешна. Народът зашлеви мощна плесница на цялата политическа класа, като дори не си направи труда да отиде до урните. Според всички знайни и незнайни социлози, които си изтриха подметките да обикалят телевизионните студиа, както и според ЦИК, изборната активност е едва 26,22%. Сред тези срамни проценти е била доста висока активността на т.н. “мъртви души” в списъците, което прави картинката още по-плачевна. 

В тази връзка като най-точен можем да определим анализа, направен от бившия евродепутат Николай Бареков, който в личната си страница във Фейсбук заявява: 

“Като изключим мъртвите души и гласуващите умрели, купените гласове, негласувалите, гласувалите против всички и за загубилите - “спечелилите” мандат 17 евродепутати от 5 партии и коалиции заминават за Брюксел с доверието на по-малко от 10% от българския народ. На тяхно място бих се срамувал, че ще спечелят по 1 милион евро за следващите пет години на гърба на един омерзен и погубен от политиците си народ”.

Положението при сънародниците ни в чужбина далеч не е по-розово. Изнесените официални данни показват, че между 0,1 и 0,9 % от омерзените и избягали от родината си българи са упражнили правото си на вот. Логично не са гласували за управляващите партии, все пак именно те са ги прогонили от собствената им държава. 

Отново изключително точен анализ на вота в чужбина прави Николай Бареков: 

“Извинявам се за прибързаните изводи за диаспората в чужбина. Всъщност 28% на ДБ зад граница са цифром и словом 6 хиляди души. Горе-долу едно средно голямо село. Общо гласували българи в чужбина за всички партии - около 18-20 хиляди, колкото една махала на Кърджали. Това прави 0,1-0,9% от нашите над 2 милиона икономически емигранти, в тч и служителите по посолствата ни. Оглушителна присъда с омерзение от българите в чужбина за цялата ни провалена политическа класа!”. 

В заключение - предвид резултатите чия победа празнуват партиите - “победители” на изминалия вот не става ясно, но българският народ категорично демонстрира своето тотално отвращение от родните политици, затънала до уши в корупционни схеми и скандали.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Иво - 15:34, 28 май

    Дудук!А за теб колко дудучета гласуваха в чужбина?

  • 1 - 13:02, 28 май

    Цялата кампания с добре предозираните скандали бе насочена към минимална избирателна активност и така стана. Дългият уикенд също си каза думата. Джамбазкина даде всичко от себе си да обере националистическия вот, който за наша национална гордост е пренебрежително малък. Дано всички курнелии, воленовци, барековци, магарешки и костякопейковци са вдянали, че с креслива любов към пут.ин, маскирана като национализъм/родолюбие, нищо не се постига в миролюбивата България, която от векове принадлежи към европейската цивилизация. Най-добрата новина от изборите е, че България даде червен картон на ниновните националсоциалисти и на останалите откровени рубладжии, затова пък върна в играта автентичната десница. Всичко това показва, че нацията ни има все пак някакъв инстинкт за самосъхранение.

  • ГРАЖДАНИН - 17:02, 27 май

    Българският народ се нагледа на елементарни хорица, без необходимото образование и опит, без обща култура, които 30 години се упражняват върху гърба ни. По време на кампанията очаквахме да чуем какво е мнението на кандидатите за евродепутати за бъдещето на ЕС, за мястото на България в този съюз, но не би ... Битката на участниците си беше тяхна, защото единственото което ги вълнува е 5-цифрената заплата! Как искате мнозинството българи да са мотивира ни да гласуват!?! Защо? За да вземат така нар. евродепутати петцифрена заплата, а всички ние, средностатистически българи да не можем да си покрием сметките. Живеем в 21 в., и ако тези факти не се отчетат, няма как да мотивирате мнозинството българи да гласуват!

Напиши коментар

Коментари