вторник, 28 май 2019, 15:10 ч.

След изборите

Корнелия Нинова подаде оставка

BNews.bg

Корнелия Нинова подаде оставка

Снимка: БТВ

Това стана на Извънредния пленум на БСП.

Корнелия Нинова подаде оставка пред Национналния съвет на БСП, научи NOVA.

В момента съветът анализира резултатите от избори и трябва да обсъди мерки за действие, сред които стартиране на процедура за избор на председател и връщане на левицата в парламента, предаде БТА. 

Още преди съвета членове на БСП коментираха, че вътрешната опозиция иска оставки и заседание на Конгреса заради загубата на евроизборите.

„Трябва да има заседание на редовния Конгрес, който да обсъди ситуацията и да получи оставките на сегашното ръководство”, коментира пред журналисти Атанас Мерджанов на влизане в централата на БСП. „Самият факт, че заседанието на Националния съвет се насрочва за днес, когато все още не са ясни резултатите, означава, че някой бърза да минимизира политическата отговорност и да избяга като я прехвърля на местните структури”, посочи той.

„Искам да се носи политическа отговорност за това, което се случи на тези избори”, коментира и областният председател на БСП в Пловдив Георги Гергов и даде пример с Австрия. Той посочи, че виновни са тези по върха и не може структурите да носят отговорност.

Още в понеделеник, Нинова призна на пресконференция, че БСП са изгубили изборите.

„По-важно е какво правим оттук нататък. Утре сме свикали Национален съвет, ще направим няколко предложения. Смятам, че отговорността трябва да е солидарна – от партийни организации до председател. Ще предложим да се проведат конференции във всички общини, на които да се направи анализ по места. Да се направи обективен анализ, обективна оценка. Да има точка в дневния ред – избор на ръководство на общински съвети и общински председатели. Провеждане на областни конференции и избор на областен председател. Трето - стартиране на процедура за избор на председател на БСП. Ще се явя на избор пред цялата партия, заедно със всички други кандидати. Разбира се, че процедурата е свързана с резултата от изборите”, заяви още вчера Нинова.

Като лидер на партията тя е избрана на Конгрес. Това е най-висшият орган на БСП. Подадената оставка трябва да бъде одобрена от Конгреса, след което да бъде назначен временно изпълняващ длъжността, който да довърши мандата на Нинова.

Ако се стигне до промяна на правилата, не се знае как това ще се отрази на устава на партията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Надежда - 21:54, 29 май

  БРАВО НА КОРНЕЛИЯ, ДОСТОЙНА ПОСТЪПКА! ЕДИНСТВЕН ЛИДЕР В БЪЛГАРИЯ С ДОСТОЙНСТВО! ЗАТОВА ЩЕ ПОБЕДИ И ТЯ И БСП!

 • 00 - 21:30, 28 май

  Някъде да съм писал, че ГЕРБ стават за нещо? И те не стават за нищо, но печелят, защото народът много повече мрази БСП.

 • константин - 18:24, 28 май

  ТАКА МОЖЕ ДА РАЗСЪЖДАВА САМО ПРОСТ ГЕРБАДЖИЯ.ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СА ПРОСТАЦИ,СЪЩО КАТО ВОЖДА ИМ,ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ.....ЗАТОВА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ ЧЕ ВСИЧКО СКЪПО А ЗАПЛАТИТЕ СА МАЛКИ.ОТ ПЪРВИ ЮЛИ ВИ ВДИГАТ ТОКА И ПАРНОТО ОТНОВО.И ВСИЧКО ТОВА Е САМО ЗАРАДИ АНТИБЪЛГАРИНА И БЪЛГАРОУБИЕЦА Б.БОРИСОВ И НЕГОВАТА БАНДА ОТ ГЕРБ.....СЪРДЕТЕ СЕ НА СЕБЕ СИ ЗАЩОТО СТЕ ЗАБЛУДЕНИ ГЕРБЕРСКИ ОВЦЕ...

 • 00 - 15:45, 28 май

  Дано да е разбрала тая овца, че с путлеристко-фашизоидни лозунги може да спечели място върху чурката на Путин, но не и в сърцата на Българите. Нo не е само Нинова виновна, че да поема цялата отговорност. Ако не беше такава болшевишка овца, от нея ставаше лидер, защото има известни качества. Но проблемът с БСП е много по-голям от Нинова, а именно, че в бг политическо пространство има огромна ниша за социалдемократическа партия от европейски тип, но без обвързаности с БКП/БСП/ДС/КГБ. Затова няма как от БСП да произлезе такава инициатива. В БСП чисти и убедени социалдемократи няма, затова би било достойно да се преименуват в БКП или още по-добре да се саморазпуснат. Достатъчно дълго тровиха Българския въздух във всякакъв смисъл на думата! На президента ИМ с мътното комуноидно минало и здрави връзки с Кремъл също не може да се вярва, още повече, че ако около него се oформи партия, веднага към нея ще се засили целокупното БСП и язък за добрите намерения. С другите им потенциални кандидатлидери положението е идентично. И те са като динята: каквато и да е на цвят отвън, отвътре си е червена. Cпихването на БСП е необратим процес и за разлика от телевизионните тикви, които вече втори ден ронят сълзи за столетницата, аз ще възкликна само: слава Богу!

Напиши коментар

Коментари