сряда, 05 юни 2019, 18:45 ч.

САМО В Bnews

БАРЕКОВ: Историята с партийните надвзети субсидии- Едните ядат само кисело зеле, другите - плюскат само свинско!

BNews.bg

БАРЕКОВ:  Историята с партийните надвзети субсидии- Едните ядат само кисело зеле, другите - плюскат само свинско!

Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на бившия евродепутат Николай Бареков по повод историята с партийните субсидии и случващото се в държавата. Вижте какво написа той в личният си профил в социалната мрежа! 

* публикуваме без редакторска намеса 

По мои скромни изчисления историята с партийните надвзети субсидии е като вица за киселото зеле, свинското и българите. Едните ядат само кисело зеле, другите - плюскат само свинско... през 2016 -а ББЦ имаше право на субсидия като част от коалиция, спечелила близо 190 хиляди гласа на изборите за парламент през 2014-а.

И така сметнахме субсидията на Коалиция от партии с ББЦ и се оказа, че ББЦ за своите спечелени гласове е получила от държавата годишна субсидия, която наистина надвишава законната от 11 лева с около .... 40 стотинки. Да де, ама прокуратурата потвърди сметките на Слави, че за 2018-а, когато ББЦ не взима субсидия, партиите, имащи право на държавна инвестиция, получават от МФ почти по 2 лева и 50 стотинки отгоре над законните 11 лева. Възможни хипотези: 

А. Парите над действителните гласове са разпределяни ПРОПОРЦИОНАЛНО по незнайна методика. Тоест, ако някой взима по 40 стотинки отгоре от недействителните гласове, то други като БСП и ГЕРБ прибират по 4-5 лева над разрешеното, за да се получи средното 2 лева и 40 стотинки на глас.
Б. Някой не може да смята. Може би аз, може би Слави и прокуратурата в синхрон.

То е ясно, че мишките като ББЦ и някои непредставени в парламента днес като бившите реформатори и АБВ, ще връщат парите кой откъдето свари, докато днешните субсидирани от данъкоплатците партии ще им ги удържат в бъдеще време в миналото от предстоящи взятки от държавната софра. Но се питам: Що за счетоводители и лидери са работили в т.н големи партии, които не са “разбрали”, че на всяко тримесечие прибират по 30-40% отгоре над законните пари. При нас става въпрос за 3000 лева на месец. При други разликата е милион или половин милион! Питам Корнелия Нинова дали наистина е проспала тази разлика в субсидията или се прави на ударена с днешна дата??

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари