четвъртък, 06 юни 2019, 11:20 ч.

Групата „Фиат Крайслер”

„Фиат Крайслер” оттегли офертата си за сливане с „Рено”

BNews.bg

„Фиат Крайслер” оттегли офертата си за сливане с „Рено”

Дотук се стигна, след като френското правителство поиска гласуването да бъде отложено.

Групата „Фиат Крайслер” оттегли офертата си за сливане с френската компания „Рено”. На заседание на управителния съвет на „Рено”, продължило до късно тази нощ, не е било взето решение за сделката.

Дотук се стигна, след като френското правителство поиска гласуването да бъде отложено. Френската държава е най-големият акционер в компанията с дял от 15%.

Офертата за сливане на стойност 35 милиарда долара можеше да създаде третия по големина автомобилостроител в света след „Фолксваген” и „Тойота”.

„Нека да направим нещата добре. Има оферта за сливане, която беше предложена от „Фиат” преди седмица. Това предложение, както винаги съм казвал, предоставя добра възможност. Искаме това сливане да се случи, но няма да го направим на всяка цена”, заяви Брюно Льо Мер, министър на финансите на Франция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари