събота, 08 юни 2019, 13:00 ч.

Какво се случва

Изпращат в затвора мъж със 100 % инвалидност?

BNews.bg

Изпращат в затвора мъж със 100 % инвалидност?

Заради самолечениение с марихуана, Васил ще трябва да излежи 3 месеца ефективна присъда.

Васил Тончовски – един човек със 100 % инвалидност, пострадал при катастрофа преди години. В тежко здравословно състояние от години, той е намерил начин да се лекува - с масло от марихуана. При проверка, у него са намерени 55 грама марихуана. Васил твърди, че я използва за медицинска цел, не за търговия. Започва дело. И вчера стана ясно, че е осъден по решение на Бургаския районен съд и ще трябва да излежи 3 месеца ефективна присъда. 

"След катастрофата приех около 2 шепи лекарства и 2-3 години след това, когато открих вече маслото от марихуана, изхвърлих всички лекарства. Започнах да се чувствам по-добре и последните 5 години се чувствам прекрасно", каза Тончовски.

Той обясни, че е имал болките, когато не е употребявал масло от марихуана. "Имал съм месец, в който да не употребявам масло и се появява губене на апетит, но болките не са като началните години. Най-много месец съм издържал без маслото и се връщам пак болкоуспокояващите", каза Васил.

По думите му решението на Бургаския районен съд не е справедливо. "Нямам място в затвора. Искам да се лекувам. Ако ми добавят от там нужното масло, нека да ме вкарат", каза още той.

Адвокатът на Васил Тончовски Радослав Николов ще обжалва тази присъда. "Касае се за маловажен случай според нас, за който законодателят е предвидил глоба, а не стандартната ал. 3, по която беше осъден - за държане на наркотици. Не ми се струва странно решението на съда, тъй като се касае за голямо количество наркотици. Законът трябва да бъде прилаган за всички", каза Николов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари