четвъртък, 13 юни 2019, 10:30 ч.

Пореден удар

ЕС подготвя нови санкции срещу Русия

BNews.bg

ЕС подготвя нови санкции срещу Русия

На Русия може да бъдат наложени нови санкции от страна на ЕС зарадипродължаващата намеса на Кремъл в Източна Украйна, предаде dpa. Агенцията разполага с проект за изявление на държавните лидери от общността при поредната среща на ЕС в Брюксел.

Сред мерките, предвидени в проекта, е непризнаване на нелегално издадените руски паспорти на жителите на украинските Донецка и Луганска област, на чиято територия подкрепяните от Русия сепаратисти обявиха Донецка народна република и Луганска народна република .

Посочва се, че указът на президента на Русия Владимир Путин за "паспортизация" на Източна Украйна противоречи на духа и целите на споразуменията от Минск от 2015 г.

Очаква се на срещата на ЕС на 20-21 юни в Брюксел да бъде приета стратегия за периода 2019-2024 г. и да бъдат удължени санкциите срещу Москва, чийто срок изтича на 31 юли.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Nikolov - 12:28, 13 юни

    Имаме си две атомни бомби: eдната Козлодуй с “надграждане”, другата - БЯлене, Проектът на Проектите за ядреното изпепеляване на Балканите и три села наоколо: h t t p s : / / offnews. bg/ obshtestvo/ demokratichna- balgaria- aetc- kozloduj- e- iadreno- bunishte- a- belen- 705225. html

Напиши коментар

Коментари