четвъртък, 13 юни 2019, 13:00 ч.

Заради летния сезон

Очаква се засилен трафик на ГКПП "Маказа" в края на седмицата

BNews.bg

Очаква се засилен трафик на ГКПП "Маказа" в края на седмицата

Причината е началото на активния туристически сезон и желанието на българи и румънци да почиват в Гърция.

Очаква се засилен трафик на ГКПП „Маказа” в края на седмицата, предупреждават от „Гранична полиция”. От там съветват пътуващите да използват и другите пунктове на българо-гръцката граница.

Началото на активния туристически сезон очаквано води до засилено увеличение на трафика в периода 14-16 юни.

Данните от предходни години сочат, че най-завишена ще е интензивността на пътникопотока през ГКПП „Маказа”. Тъй като той е най-често използван от румънските граждани, очакванията са автомобилите там да се увеличат два пъти, а пътниците – три пъти в сравнение с обичайния трафик.

„Гранична полиция” е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена.

В резултат от намаления брой гръцки полицейски служители вместо четири трасета, работят две – по едно на изход и на вход. Очаква се образуване на колони от турски, румънски и български автомобили, основно на изход от страната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари