четвъртък, 13 юни 2019, 13:45 ч.

Юристи скочиха срещу скудоумието

Скандал! Управляващите искат да превърнат брокерите на недвижими имоти в доносници на властта!

BNews.bg

  Скандал! Управляващите искат да превърнат брокерите на недвижими имоти в доносници на властта!

А пък, да не забравяме, че самите те са ченгета и потомци на такива, макар и от по-нисшата прослойка, а не от елитните, които действително са бранили държавните работи навремето.

Юристи скочиха срещу скудоумието на родните ни управляващи и законотворци. По повод поредната им нелепа идея да се превърнат брокерите на недвижими имоти в доносници....
Само, до неотдавна същото упражение и то законодателно, беше опитано да се въведе и спрямо адвокатите в наказателните дела. Адвокатите скочиха естествено, а управляващите  - верни на принципа си "проба-грешка", дадоха заден ход."

Адвокатите сме лица, упражняващи свободна професия. Вярно, имаме си някакъв закон, но сме свободна професия. Да бъдем принуждавани да донасяме за наши клиенти, при положение, че по силата на закона си имаме задължението да отстояваме правата и интересите му, беше недопустимо. Добре, управляващите оттеглиха засега скандалния законопроект - разбира се под обществения натиск на организирани и проведени протестни действия. Сега, наред са имотните брокери. Нека да обърнем нарочно внимание върху факта, че за тази модерна професия у нас, няма никаква правна регулация!Затова при упражняването ѝ важат единствено пазарните условия.

И нашите "умни" управленци решиха изведнъж, че ще впрегнат тази мощна армия от лица, упражняващи подобен род нерегламентирана дейност, в колата на Държавната сигурност (ДС), за да ги ползват като инструмент срещу прането на пари.

Ако не беше тъжно, щеше да е ужасно смешно!" Заявяват юристите. Логично следващите въпроси са: " Точно по какъв начин ще се произвеждат тепърва от такива "волни птички" в пазарния бранш, ченгета от ДС?" и "Н а основата на какви стимули и конституционни принципи родният ни законотворец ще стъпи, за да вмени задълженията, които иска да вменява и да създаде може би по-модерна форма на ДС, докато още заклеймява онова - от Татовото време?" Ега ти акъллиите! Ега ти демократите! Ама, защо се чудим, нали тия самите още си пазят някъде из чекмеджетата червените партийни билети, може би - за всеки случай, ако се наложи един ден пак да сменят боята и политическата посока...

А пък, да не забравяме, че самите те са ченгета и потомци на такива, макар и от по-нисшата прослойка, а не от елитните, които действително са бранили държавните работи навремето.

Доживяхме срамни времена, когато истинските демократи са отвратени и низвергнати, а другарите с червени партийни билети и то от тъмното ни тоталитарно минало, а не отсега, употребяват демокрацията ни както сводник - проститутка. И какво да очакваш от такива, единственото, което показаха, че могат да мачкат свободни разследващи журналисти и инакомислещи, можещи и знаещи опоненти,  че могат да бъдат ченгета и да създават себеподобни, че по-далеч от носа си не могат и да провидят. 


Жална ни майка с такива управляващи и доносници на ДС!
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари