вторник, 18 юни 2019, 10:00 ч.

Красноречиво послание

Наркопласьор украси София с боксови ръкавици върху жици

BNews.bg

Наркопласьор украси София с боксови ръкавици върху жици

Боксьорски ръкавици, окачени върху електрически жици в „Обеля 2“, красят крайния софийски квартал от 2-3 дни. Боксовите ръкавици се люлеят над главите на хората и преминаващите коли и предизвикват разнопосочни коментари.

Според младежи, живущи в района, ръкавиците са били окачени върху жиците от местния наркопласьор Джинката, търгуващ с амфетамин и марихуана. Дилърът, известен запалянко от агитката на футболния отбор „Левски“, е дългогодишен боксьор. В последно време в „Обеля 2“ се стигнало до напрежение между пласьорите на наркотици заради появата на нови играчи.

Миналата седмица имало и юмручна свада с Джинката и хората му, които нападнали конкуренцията пред ресторант „Феникс“ до блок №272. „Джинката си пази територията с красноречиво послание към враговете – който му навлезе в района, ще яде бой“, коментират в „Обеля“ 2 „новаторския“ подход на наркотърговеца.

По принцип практиката в наркобизнеса е да се премятат обувки върху електрически кабели. Според хрониките начало на тази странна приумица дал млад наркопласьор в Атлантик сити, Ню Джърси. За да посочи мястото, където живее, той окачил пред къщата си оръфани кецове. Идеята се харесала на колегите му и така те започнали да отбелязват границите на своите територии. Посланието, отправено към конкуренцията, трябвало да внушава: „Нарушиш ли периметъра, обувките ти ще останат сираци“.

Тази гангстерска практика стана особено популярна и в София, а бумът й бе през 2011 г., когато след масови арести на знакови босове се отвори ниша за квартални банди. В този период почти на всяка оживена софийска улица висяха обувки по жиците. Година по-късно модата се пренесе и в Бургас, а само в „Меден рудник“ криминалистите бяха преброили над 40 чифта обувки.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари