вторник, 18 юни 2019, 19:00 ч.

Инвестиции?

С 18 млн. лв. санират емблематични сгради в центъра на Пловдив

BNews.bg

С 18 млн. лв. санират емблематични сгради в центъра на Пловдив

Тотев подчертава, че приоритет ще е културната инфраструктура, паметниците на културата, сгради в зони за въздействие и ансамбли в централната градска част и Капана.

Инвестират 18 млн. лв. за саниране на емблематични сгради в центъра на Пловдив, съобщи кметът на града Иван Тотев, цитиран от БНР.

По думите му над 50 проекта по ОП "Региони в растеж" ще бъдат разгледани от общината.

Той отбелязва, че това е първият етап на процедурата и администрацията е готова с методиката за сградите.

Тотев подчертава, че приоритет ще е културната инфраструктура, паметниците на културата, сгради в зони за въздействие и ансамбли в централната градска част и Капана.

Той припомни факта, че санирането в Пловдив е започнало бавно, но вече има много желаещи да се включат в програмата за енергийна ефективност. Те обаче могат да участват догодина, ако отново бъде осигурено финансиране от държавната програма.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари