петък, 21 юни 2019, 9:00 ч.

Окончателното приемане на промените

Отложиха намаляването на партийната субсидия

BNews.bg

Отложиха намаляването на партийната субсидия

Причината - не е готов докладът на бюджетната комисия.

Парламентът отложи окончателното приемане на промените, свързани с намаляването на партийните субсидии. Те бяха предвидени като първа точка в дневния ред на Народното събрание. 

Причината планираната за днес промяна да отпадне, е, че не е готов докладът на бюджетната комисия. Мнозинството от депутатите подкрепиха отлагането - 186 гласуваха "за", само двама се възпротивиха, а 7 се въздържаха.

Само преди ден депутатите от комисията приеха на второ четене промени в Закона за политическите партии, с които свиха държавната субсидия за партиите от 11 на 1 лев за получен действителен глас.

Поправките в закона позволиха и юридически лица да предоставят дарения на политическите формации, както и безплатно ползване на партийните офиси. Промените трябваше да влязат в сила от 1 юли. Все още не е ясно кога законовата поправка ще стигне отново до пленарната зала. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Ама-ха! - 14:10, 21 юни

    Нали референдумът не беше валиден, макар че малко не му достигаше?! Даже Народното събрание се произнесе по въпроса. Но един ден Бойко го хванало яд на опозицията, почесал се по главата и отсякъл - 1 лев субсудия! Ще видят те!

Напиши коментар

Коментари