понеделник, 24 юни 2019, 12:00 ч.

Демонополизация

Народното събрание с промени за либерализирането на пазара за газ!

BNews.bg

Народното събрание с промени за либерализирането на пазара за газ!

Народните представители от Комисия по енергетика приеха промени в Закона за енергетиката, с които се либерализира пазара на газ. С 12 гласа "за" и трима "въздържал се" те подкрепиха текстовете, регламентиращи демонополизацията на пазара на природен газ, и с които се създава платформа за търговия на газ.

В заседанието на комисията участваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов, заместник-директорът на Генерална дирекция "Енергетика" в ЕК Клаус Дитер Борхард, както и изпълнителните директори на "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", "Български енергиен холдинг".

Валентин Николов, председател на комисията заяви, че България е естествен регионален газов разпределител, тъй като 80 % от инфраструктурата се концентрира у нас. Гост на дискусията беше заместник-генералният директор на Генерална дирекция „Енергетика“ към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард. Според него развитието на страната ни като такъв център води до необходимост да бъдат увеличени проектите за инфраструктура, свързана с капацитета за

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • sms - 16:31, 24 юни

    Руснаци след „Пряката линия“ с Путин: Очевидно той живее някъде другаде h t t p s : / / frognews. bg/ novini/ rusnatsi- sled- priakata- liniia- putin- ochevidno- toi- jivee- niakade- drugade. h t m l

Напиши коментар

Коментари