сряда, 26 юни 2019, 16:30 ч.

Специализираният наказателен съд

Трима осъдени на 5 години затвор за данъчни престъпления

BNews.bg

Трима осъдени на 5 години затвор за данъчни престъпления

Те са ощетили бюджета с 372 667,99 лв., според обвинението.

Специализираният наказателен съд наложи наказания от по 5 години лишаване от свобода на трима обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за избягване установяването и плащането данъчни задължения.

Групата е действала по вече познатата схема чрез верига от дружества, т.нар. "кухи фирми", при търговията с бързооборотни стоки. Реално действащо дружество, контролирано от групата, е
декларирало продажби на стоки на "кухи фирми". Те от своя страна декларирали с неистински документи фиктивни вътрешнообщностни доставки в страни от ЕС, които са освободени от ДДС.

За по-малко от година участниците в престъпното сдружение са ощетили държавния бюджет с 372 667,99 лв.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари