неделя, 07 юли 2019, 16:00 ч.

Премиера

Андрю Лойд Уебър с премиера във Варна

BNews.bg

Андрю Лойд Уебър с премиера във Варна

"Любовта никога не умира" във Варна - една от първите постановки в света на новия мюзикъл на Уебър

На 10 юли на сцената на „Опера в Летния театър – Варна 2019“ ще бъде представена премиерата на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „Любовта никога не умира“, продължение на „Фантомът на операта“ със същите герои, но в друг контекст. Спектакълът е част от афиша и на Международния музикален фестивал "Варненско лято". Поради огромния зрителски интерес мюзикълът ще бъде представен и на 13 юли.

Мюзикълът, който има няколко редакции, сред които последната от 2017 г. и Варненската опера е един от първите театри в света, които поставят тази последна творба на съвременния музикален гений Андрю Лойд Уебър.

Режисьор, както винаги когато става дума за български постановки на Уебър, е проф. Светозар Донев. Несменяеми в постановъчния екип са диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Донева. Сценография и костюми Нела Стоянова. Асистент режисьор Сребрина Соколова. Диригент на хора Цветан Крумов.

Артистите, които участват в „Любовта никога не умира“, са избрани с национален кастинг. Сред тях са имената на - Пламен Долапчиев, Момчил Караиванов;  Илина Михайлова, Лилия Илиева, Сребрина Соколова, Калина Жекова,  Велин Михайлов, Нейчо Петров – Реджи, Вяра Железова, Миглена Страдалска, Бойка Василева, Кристиян Славеев, Белла Петрова и др.

"С „Любовта никога не умира“ Андрю Лойд Уебър достига един свой личен връх, както сам признава в едно интервю. Тук той използва освен всички музикални похвати, с които си е служил досега, и нови. Всъщност „Любовта никога не умира“ е една истинска модерна опера, с пианисими във височините и огромни красиви фрази, които за пеене и издържане са достойни за една класическа опера. Като сложния квартет между четиримата главни герои, който напомня онзи прочут квинтет в „Кармен“ или дългите фрази, които веднага се асоциират с „Тоска“.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари