сряда, 10 юли 2019, 10:30 ч.

САМО В BNEWS

БАРЕКОВ: Машинно гласуване, което не е 100% машинно е нелепо, то е саботаж срещу машинното гласуване и честния изборен процес

BNews.bg

БАРЕКОВ: Машинно гласуване, което не е 100% машинно е нелепо, то е саботаж срещу машинното гласуване и честния изборен процес

Имам опит като изборен наблюдател в целия свят в делегации от името на ООН, ОССЕ и ЕС.

Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на бившия евродепутат Николай Бареков по повод машинното гласуване. Вижте какво написа той в личният си профил в социалната мрежа! 

* публикуваме без редакторска намеса 

Отмяната на машинното гласуване беше последната логична стъпка на управляващите. Те дори се гаврят като предлагат фарсът с частичното машинно гласуване да продължал само за маловажните и никому потребни избори за обезвластените президент и евродепутати.

Машинно гласуване, което не е 100% машинно е нелепо, то е саботаж срещу машинното гласуване и честния изборен процес. Машинно гласуване, съчетано с надписани, задраскани и преправени протоколи от неграмотни и подкупени членове на СИК е нелепо. Докато властта контролира СИК- овете в състав ГЕРБ и слуги (патреоти, Марешки) машинното гласуване в днешния си вид е неработещо и компрометирано.

Имам опит като изборен наблюдател в целия свят в делегации от името на ООН, ОССЕ и ЕС. Как го правят машинно в слабонаселена Монголия? Там неграмотни селяни гласуват машинно с помощта на строго образовани и некорумпирани от властовата машина секционни избирателни администратори. В разпокъсаното в индийския океан Малдиви на 1200 острова всички секционни комисии имат специални таблети, които заменят хартиените протоколи.

И в Монголия и на Малдивите резултатът от изборите става известен в оригинал от ЦИК 15 до 30 минути след края на изборите, а следващия премиер или президент полага клетва или същата вечер или на сутринта след изборния ден. Машинното гласуване затова е машинно, за да елиминира човешкия фактор, заговора и пристрастността на изборната администрация.

В България Цветанов въведе схемата за измамата с бюлетините (всъщност с протоколите) от Костинброд. Тази схема разчита на купуването и овладяването на всички или повечето от 12 000 изборни секции и подмяната на изборните резултати чрез фалшификация на протоколите от СИК. Управляващите си надписват гласовете за тях и правят невалидни или просто задраскват гласовете на неудобната опозиция.

Сега схемата “Цветанов” продължава и без автора и затова компрометираха машинното гласуване в зародиш, за да опорочават чрез простовати и зависими (купени) изборни секции изборите.

От личен опит знам, че в СИК едвам се събират хора предимно слабограмотни и бедни, които лесно биват купувани на килограм или манипулирани и заплашвани от властта. Да, изборите са скъпо нещо, но когато се пестят милиончета от избори веднъж на няколко години, корупцията краде милиарди месечно от джоба на наивните данъкоплатци.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари