сряда, 10 юли 2019, 21:06 ч.

Май ни взимат за простаци!

Бомба! Ракетите за новите F-16 са произведени по шведски лиценз!

BNews.bg

Бомба! Ракетите за новите F-16 са произведени по шведски лиценз!

Ракетите AIM-9 Sidewinder, с които трябва да бъдат въоръжени новите самолети F-16 влизат в експлоатация през 1956 г. Това е възможно най-евтиното въоръжение като единичната цена на брой е около 600 хил. долара. По-интересното е, че ракетата се произвежда по лиценз на Швеция. Припомняме, че политиците ни убеждаваха, че именно въоръжението на самолетите Грипен е проблематично, тъй като твърдяха, че ще трябва да плащаме за лицензиите на САЩ. Сега обаче се оказва, че ще купим американски самолети с евтини ракети произведени по лиценз на Швеция. Явно някой ни мисли за особена порода простаци като народ и ни изтърсват скъпо и прескъпо за евтина стока! Ракетите са въздух - въздух и са много лесни за неутрализиране от противникови самолети и вертолети. Май ще се окаже, че купуваме нещо, което няма да използваме за нищо. Производителя сочи, че от произведени 111000 броя ракети  през годините, едва 1000 броя са използвани, но е пропуснал да обяви ефективността им?! 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Мунчо! - 11:43, 11 юли

    Не само, че някои ни мислят за особена порода простаци, ами сме си такива. И макар че имаме прекрасни поговорки като "Желязото се кове, докато е горещо", ние си се носим като народна песен и се усещаме, все след свършен факт.

Напиши коментар

Коментари