четвъртък, 11 юли 2019, 10:30 ч.

Прашна буря

Кой е виновен за облака от прах, уплашил жителите на Гълъбово?

BNews.bg

Кой е виновен за облака от прах, уплашил жителите на Гълъбово?

"В РИОСВ не са получени сигнали", каза инж. Минчо Минчев

Прашна буря притесни жителите на град Гълъбово във вторник. Затова сигнализираха и десетки наши зрители в рубриката „Моята новина”.

Източникът на фините прахови частици е т.нар. „черно езеро”, което е съставено от огромни площи с обработени въглища. Подобни прашни бури не са рядкост в Гълъбово. Преди две години са предприети действия по тампониране и запечатване на откритите въглищни площадки.

„Вечерта на 9 юли се появи ураганен вятър с доста силен порив. Това са форсмажорни обстоятелства, които много трудно могат да бъдат спрени. През настоящата година не се е случвало друго запрашване като това. При такива случаи няма как да се вземат мерки, освен превантивните”, коментира Христо Христозов от ТЕЦ „Брикел”.

„В РИОСВ не са получени сигнали за случилото се, ние научихме от медиите. Разпоредена е проверка на място, а експертите са установили, че съоръженията, които се използват в депото, са работили”, каза главният експерт в РИОСВ инж. Минчо Минчев.

Най-вероятно ще бъде образувана наказателна процедура, че операторът не е сигнализирал РИОСВ за запрашаването.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • йокин - 18:01, 11 юли

    Путин.

Напиши коментар

Коментари