четвъртък, 11 юли 2019, 19:00 ч.

Община Крумовград

Спасяват крумовградски села с водоноски заради пресъхнали кладенци

BNews.bg

Спасяват крумовградски села с водоноски заради пресъхнали кладенци

В чернооченското село Пчеларово, където водопроводната мрежа също е сменена, за първи път това лято няма да има режим на водата.

Община Крумовград осигурява водоноски за местното население заради пресъхнали кладенци, съобщава БНР.

Вече три отдалечени населени места са подали заявки за летния сезон. Там изграждането на водопроводна мрежа е нерентабилно. Кметът на Крумовград Себихан Мехмед посочи, че в други села строителството на нови водопроводи вече е започнало.

Такъв е случаят със село Ковил, където дълги години е нямало водоснабдяване, но скоро това ще се промени. И в село Егрек, където е имало чести аварии, ще бъде подменена вътрешната водопроводна мрежа.

В чернооченското село Пчеларово, където водопроводната мрежа също е сменена, за първи път това лято няма да има режим на водата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари