събота, 13 юли 2019, 14:13 ч.

Акционер е и подсъдимия бивш министър Трайчо Трайков!

Купувачът на ЧЕЗ с огромни задължения!- документ

BNews.bg

Купувачът на ЧЕЗ с огромни задължения!- документ

Подробен преглед на финансовия отчет за 2017 г. на Еврохолд България АД сочи, че дружеството е натрупало сериозни задължения от над 200 милиона лева. Според финансови анализатори намеренията на Еврохолд да придобие активите на ЧЕЗ с изцяло заемен капитал за над 600 милиона лева ще доведе неминуемо до сериозно повишаване на цената на тока за бита. Лихвите, които ще трябва да плаща компанията, както вноските по главниците на такива огромни задължение при всички случаи ще принудят Еврохолд да пристъпи към съкращения на персонал, което пък сериозно ще влоши качеството на услугата. Всичко това ще нагнети сериозно напрежение и може да доведе до политическа криза. Интересна подробност е, че подсъдимият бивш министър на енергетиката Трайчо Трайков е акционер в холдинга. Трайков бе платен свидетел по арбитражното дело за АЕЦ Белене, което България загуби и трябваше да плати 1 200 000 000 лева. Припомняме, че ЧЕЗ също води арбитражно дело срещу България, което също е за огромно сума, но не може да бъде осребрено, тъй като излезе решение на Европейския съд, което постанови да бъдат прекратени такива искове от държава член срещу държава член! Според експерти именно тук е същността на сделката, тъй като холдинга ще може да продължи арбитражното дело, а България за пореден път да бъде осъдена да заплати огромна неустойка, която да платим всички ние-данъкоплатците! Ето и дълговете, които вероятно е замислено да изплатим ние: 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • към Николай Бареков - 10:28, 14 юли

    Това не знам, но знаете ли с какво сарайско-библиотекарите хванаха Бетина Жотева за топките- което стана очевадно покрай избирането на Кошлуков за шеф на БНТ? И какво е мнението ви за изявлението на Юлиан Вучков, че по времето, в което сте бил шеф на ТВ7, решенията там са се взимали от Цветан Василев, Делян Пеевски и Бойко Борисов?

Напиши коментар

Коментари