вторник, 16 юли 2019, 14:00 ч.

В 3-километровата зона

Евтанизират всички домашни прасета около Мизия

BNews.bg

Евтанизират всички домашни прасета около Мизия

В понеделник там беше открито огнище на Африканска чума по свинете

Умъртвяват прасетата в 3-километровата зона около град Мизия, където беше регистриран случай на африканска чума. В частно стопанство от нея заболели 4 прасета на един собственик. Случаят е констатиран от местен ветеринарен лекар. Животните са евтаназирани още в понеделник вечерта.

Във вторник на всеки входно-изходен пункт в няколко населени места са направени контролно-пропусквателни пунктове, тъй като оттам минава и международното трасе към ферибота в Оряхово. В 10-километровата зона пък ще бъдат описани всички животни.

„Специалните изисквания, които ние вече постигнахме рано тази сутрин са за пътя 2-15, фериботния път на влизане в Мизия преди село Сараево и на изхода на Мизия в село Войводово. А в посока Гложене това е път 2-11, който тръгва от Видин до село Гиген и другата точка е горния път от Мизия за посока Оряхово, това е също път 2-11, над птицекомбината”, коментира кметът на Мизия д-р Виолин Крушовенски.

„Нямаме информация за други положителни проби на територията на област Враца”, каза д-р Милчо Костурков от БАБХ – Враца.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • тъй ами - 18:04, 16 юли

    Мчи как шъ увеличим цената на свинското на 15 лв-няма друг начин!

Напиши коментар

Коментари