сряда, 17 юли 2019, 12:00 ч.

Районната прокуратура във Варна

Служителка открадна над 70 000 лева от заложна къща

BNews.bg

Служителка открадна над 70 000 лева от заложна къща

Прокуратурата я дава на съд.

Районната прокуратура във Варна предаде на съд продавачка за длъжностно присвояване на пари и вещи в големи размери чрез съставяне на фалшиви документи, съобщават от Апелативната прокуратура.

Обвинителният акт е дълъг 110 страници. 

Съдружници в заложната къща били двама съпрузи, които познавали подсъдимата Минка М. и знаели, че има опит от работата й в други заложни къщи във Варна. Жената е назначена като продавач-консултант през август 2011 г.

През лятото на 2014 г. един от собствениците установил множество необслужени договори за залози с изтекъл срок, както и липса на достатъчно приходи. Това станало повод за ревизия. Така било установено, че някои от заложените вещи били описани като направени от благороден метал, но всъщност не било така. При друга част от заложните билети липсвали самият залог или грамажът им не съответствал на описания.

За периода ноември 2011 г. - януари 2015 г. 43-годишната жена успяла да открадне 69 303 лева и вещи на стойност 1991 лв. Фалшивите билети, които издала, са 400.

Предстои делото срещу бившата продавачка да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд - Варна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари