сряда, 17 юли 2019, 19:45 ч.

САМО В BNEWS

БАРЕКОВ: Всяка държавна структура, съдържаща масиви с информация - НАП, ДАНС, ГДБОП, разузнаване, Търговски регистър действа чрез паралелна вътрешна структура като част от мафията

BNews.bg

БАРЕКОВ: Всяка държавна структура, съдържаща масиви с информация - НАП, ДАНС, ГДБОП, разузнаване, Търговски регистър действа чрез паралелна вътрешна структура като част от мафията

Миналата година по това време гръмна и електронния търговски регистър.

Кристиян Бойков, който бе арестуван и обвинен, че стои зад изтичането на данни от НАП, след като е хакнал сървърите на агенцията, е показвал по телевизията колко е лесно да се крадат лични данни само няколко месеца преди това.

В репортаж на Bulgaria ON AIR от декември 2018 година 20-годишният хакер показва на живо как това може да стане. Записът е бил във връзка с материал за сигурността на обществените Wi-Fi мрежи.

Експерти обясниха, че за пробиването на сигурността на тези мрежи хакерите използват често така наречените man in the middle атаки.

„Това е метод, чрез който лице, което е в една мрежа с друго лице, може да гледа трафика, който минава през тази мрежа с цел лична облага“, обяснява той.

Като демонстрация Кристиян създава нова безжична мрежа, в която репортерът въвежда личните си данни за онлайн банкиране, които малко след това експертът по киберсигурност успява да придобие.

„Всяко едно изображение, което зареждате Вие, се вижда и от човека, който Ви атакува. Единственият начин е да използвате доста по-трудни пароли“, обяснява обвиненият за атаката срещу НАП мъж.

Във Фейсбук попаднахме и на коментар по темата на бившият евродепутат Николай Бареков. Вижте какво написа той в личният си профил в социалната мрежа! 

* публикуваме без редакторска намеса 

От разговор с един приятел - бял хакер, научих някои много страшни неща, които искам да споделя с вас във връзка с мега скандала с източените лични данни от НАП.

1. Снощи Нова телевизия в репортажа си показа нарочно или не!?? паролата за достъпа до файловете и вече са общодостъпни!!!
2. Много добър черен хакер с наличните данни за часове може да изтегли онлайн кредити на имената и данните на около 30 000 души, изтекли в нета. Трийсет хиляди! Може да сме всеки един от нас, който без да подозира ще дължи няколко стотин или хиляди лева още от утре с подобаващите лихви.
3. ”Разузнаването” в НАП е сортирало гражданите не само по и имотен или по политически списък. В изтеклите файлове има списъци на хиляди граждани, които залагат по- редовно в сайтове за залози и такива, които потребяват онлайн кредити. Сетете се колко полезно би било това и за частния бизнес, който държи тази търговия и услуги. Логични въпроси са защо на НАП им е трябвало този вид информация, позволено ли е от закона и с какви цели се прави. Аз не изключвам частни и корпоративни интереси под маската на НАП.

Миналата година по това време гръмна и електронния търговски регистър. Отново станахме свидетели на същите глупави обяснения и отново теориите на конспирацията звучаха най-достоверно, да ви припомня основната. Държавата отдавна е превзета от мафията.

Всяка държавна структура, съдържаща масиви с информация - НАП, ДАНС, ГДБОП, разузнаване, Търговски регистър действа чрез паралелна вътрешна структура като част от мафията. Скандалите гърмят, защото системата е конструирана и поддържана некадърно или от време на време трябва да се замитат следите и да се рестартира инсталацията.
Изводът: Ако искате да сте поне донякъде извън контрола на мафията - хванете гората, организирайте си там бизнеса и срещите, изхвърлете таблетите и смартфоните, изхвърлете кредитните карти, заложете на кеша и спрете да си поръчвате пица онлайн.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари