четвъртък, 18 юли 2019, 19:00 ч.

Съдът реши:

Пуснаха под гаранция бившата шефка на ТЕЛК-Ловеч

BNews.bg

Пуснаха под гаранция бившата шефка на ТЕЛК-Ловеч

Още на 1 февруари д-р Правда Генова пое поста председател на ТЕЛК-Ловеч.

Ловешкият окръжен съд промени мярката за неотклонение на Донка Минкова, бивш председател на ТЕЛК - Ловеч, обвиняема за взимане на подкуп.

В момента тя е под "домашен арест", но заради заболяване e поискала по-лека мярка, за да може да се лекува.

Съдът е наредил да се направи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали лечението на обвиняемата може да се извършва в домашни условия.

От представената експертиза стана ясно, че Донка Минкова е с две заболявания, които изискват двигателен режим с активна физическа дейност и терапия.

Физическите упражнения биха могли да се правят в дома й, но за изследванията и физиотерапевтичните процедури е необходимо обвиняемата да излиза от дома си, посочва назначеното от съда вещо лице.

Въз основа на тези заключения съдът реши да промени мярката й от "домашен арест" в парична гаранция в размер на 3000 лв. Мярката може да бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, че на 3 юли стана ясно, че под гранация в пуснат и посредникът в схемата в ТЕЛК-Ловеч. 

В края на януари председателят на ТЕЛК- Ловеч Донка Минкова беше задържана и обвинена във взимане на подкуп. При претърсване на жилището й бяха открити голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лева.

След това стана ясно, че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност.

Още на 1 февруари д-р Правда Генова пое поста председател на ТЕЛК-Ловеч.

На 9 февруари Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста обвиняемата въпреки настояването на адвоката й за домашен арест заради тежките заболявания, които тя има.

През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне под домашен арест бившия вече шеф на ТЕЛК-Ловеч.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари