петък, 19 юли 2019, 12:30 ч.

Имотните декларации, публикувани на сайта на КПКОНПИ, разкриват любопитни факти

СКАНДАЛ! Председателят на КЕВР, който ни вдига цената на тока, взима заплата в размер на 9 бона на месец

BNews.bg

СКАНДАЛ! Председателят на КЕВР, който ни вдига цената на тока, взима заплата в размер на 9 бона на месец

Имотните декларации, публикувани преди няколко дни на сайта на КПКОНПИ, показват, че работещите, особено шефовете в държавната администрация, вземат доста добри доходи.

Във всяка декларация е написано какъв е годишнят доход на всеки директор на институция.

Простата сметка показва, че има лица на длъжности, при които се взема заплата над 30 000 лв.

Най-голяма заплата взема Стоян Мавродиев, изпълнителен директор на Българска банка за развитие. В неговата декларация пише, че годишният му доход е 434 537 лв., което е над 36 000 лв.

Шефовете на държавните медии – БНТ, БНР и БТА. Константин Каменаров, заради който се твърди, че БНТ е пред фалит, е отчел 94 197 лв.

Шефът на БНР Александър Велев взема 88 160 лв.

Невероятно високи изглеждат и заплатите на шефовете в Комисията за водно и енергийно регулиране.

Органът, който на няколко месеца ни съобщава с колко поскъпват токът и водата и за нас това им се струват стотинки. И наистина на фона на техните заплати – „сит на гладен не вярва“, и нас нямаше да ни притеснява поскъпването на електроенергията, ако вземахме такива заплати.

Шефът на КЕВР Иван Иванов има годишна заплата – 110 003 лв., разделено на 12 месеца, се пада по около 9 000 лв. месечна заплата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари