петък, 19 юли 2019, 13:00 ч.

Вместо джипка - лодка

Борисов заплува, докато парламентът се тресе от скандалите с американските самолети

BNews.bg

Борисов заплува, докато парламентът се тресе от скандалите с американските самолети

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в морето по време на Национално военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“ край Варна. След обиколките с джипа, той се качи на боен катер и дори започна да го управлява. До фрегатата „Верни”, откъдето ще проследи различни епизоди от учението, премиерът стигна с бързоходен моторен катер 213. Катерът е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.

 Двата крака и едната ръка да са непрекъснато в контакт с пода и перилата, предупреди го командирът. Борисов обаче скоро върна управлението на командира, тъй като навлязоха в открити води.

Катерът е част от парка на военно морските сили по охрана на водната граница на Черно море. 

Военните му обясниха, че катерът има и отбранителни способности. 

"Изглежда равно морето обаче тук съвсем друго се усеща", отчете премиерът, след което заяви, че ще бъдет купени двай нови бойни кораба. Борисов припомни инвестициите в армията от последните години и бе поздравен от военните, които отчетоха, че най-после армията се модернизира.

След това премиерът се качи и на бойна фрегата на военно морските сили. 

"Догодина съм планирал да се вдигнат доходите с още 10 процента, тъй като икономиката ни тегли напред", заяви Бойко Борисов.

"Колкото повече правим, толкова повече хората искат. В същото време вдигаме и заплатите на полицаи, пожарникари, лекари. Магистралите вдигат икономиката, те дават парите", допълни премиерът.

Черноморското международно учение "Бриз 2019" е с участието на 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, местни органи на управлението, неправителствени организации и други.

Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“. 

То се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари