събота, 20 юли 2019, 8:55 ч.

Медиите мълчат за "видимите резултати"!

Позор! 159077 деца са извън образователната система, сочи доклад за националната сигурност!-документ

BNews.bg

Позор! 159077 деца са извън образователната система, сочи доклад за националната сигурност!-документ

Пълен позор за управляващите лъсва от Докладът за състоянието на националната сигурност през 2018 година. На страница 35 е посочено, че 159077 деца и ученици не са обхванати от образователната система. Това означава, че над 16% от децата на възраст до 15 години не посещават детски градини и училище. Една от основните причини е огромната бедност на родителите им. За този проблем алармираха журналистите Николай Бареков и Димитър Байрактаров, но бяха подобаващо оплюти и дори обвинени в лъжа. Оказва се, че Бареков и Байрактаров са били прави и истината е документирана в един от най-важните документи на държавата. Видно от документа състоянието на националната ни сигурност никак не е цветущо и по отношение на енергийната ни сигурност, където ни очакват загуби за стотици милиони левове след изграждането на газовия "Турски поток". Явно управляващите разчитат на това, че българските граждани не се интересуват от такива документи и нехаят за бъдещето на страната и децата си. На фона на тази мрачна картина ГЕРБ, ВМРО и ДПС гласуваха да заплатим милиарди левове за 8 самолета, които уж да ни пазели, при положение, че нацията загива! Би Нюз се чувства граждански отговорен и затова публикува целия доклад, за да могат гражданите на България да се запознаят с неговото съдържание:https://www.parliament.bg/bills/44/902-00-19_Godishen_doklad_za_sastoyanieto_na_natsionalnata_sigurnost_na_RB_2018.PDF 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Milena - 13:45, 21 юли

    Доклада е точен, дано много хора го прочетат и най-после вземем отношение по въпроса. Към момента в образованието се наливат едни пари, които се дават, за да може МОН да си измие ръцете, че са си свършили работата, а в действителност истината е съвсем друга. Циганите не желаят да ходят на училище. Причината не е, че са бедни, причината е, че родителите търгуват децата си като стока. Записват децата си там, където ще им дадат пари за това. Д, това е голата истина. Освен това, те само ги записват, не ги пращат на училище. По всяко време на учебната година ходят където си искат и естествено - вземат децата си с тях. Механизмът за задържане, с който МОН се бие в гърдите не позволява на училищата да ги отпишат, водят ги ученици, а тях никакви ги няма в часовете. Как ви се струва??? Това ли е обхвата??? Още много мога да разкажа, още много мога да кажа и на МОН. Само да ме приемат и да ме изслушат. Засега мога да завърша само с това - образованието не е образование, особено в училища, където се записват деца от гетата. Господа управници, не бъдете като щраусите, знаете какво точно пиша. Не толерирайте неграмотността, не толерирайте купуването на образование!!!!!! Никой няма полза от това, повярвайте!!!!! Делегираните бюджети са само купуване на дипломи и свидетелства за професионална квалификация, а няма квалифицирани кадри, защото вие не искате да имате! Аз съм Гербаджия, но точно тук не ви разбирам!!!! Защо неискате да бъдете избрани от интелигентни и възпитани хора, а от неграмотници???? Обидно ми е, че гласувам за вас и продължавам да ви имам доверие, не го заслужавате!!!!! И все повече се убеждавам в това!!! Образованието е ценност, защо го погубвате!!!!!!

Напиши коментар

Коментари