събота, 20 юли 2019, 12:30 ч.

Истинско чудо го е спасило

УЖАСЯВАЩО! Откриха полумъртъв обгорял човек в Пирин!

BNews.bg

УЖАСЯВАЩО! Откриха полумъртъв обгорял човек в Пирин!

Английски турист е поразен от мълния в Пирин планина. Истинско чудо го е спасило, информира Нова телевизия. Пострадалият е настанен в болницата в Сандански и се намира в сравнително стабилно състояние.

"Пострадалият беше в сравнително добро състояние, макар да е преживял нещо ужасно. Беше уплашен, обгорял и почти без дрехи. Имаше наранявания по главата и кръвоизливи", заяви Кристиян Урумов от Планинската спасителна служба.

"Около 3 часа е прекарал така в планината. Няма много спомени какво се е случило. Предполага, че е бил в безсъзнание. Като се е свестил е започнал да търси помощ", добави той. "Обясняваше, че, като го е ударила мълнията, е излязла през ръцете му, но краката му бяха обгорели, сигурно от там е напуснала тялото му", изрази мнението си Урумов и допълни, че е имал  два телефона - единият е изгорял по време на удара, а другият му е помогнал да се свърже с нас, иначе е щял да умре.

Оказахме му първа помощ и след това го свалихме до спешния център", каза той. "Той е тичал в планината. Бил е с дрехи за ежедневен преход. По-голямата част буквално липсваха и се виждаше обгореното му тяло и как точно е преминала мълнията по него. По време на буря не е хубаво да се седи на високи части", завърши Урумов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари