неделя, 21 юли 2019, 12:00 ч.

Има собствена фен-група

Хакерът на НАП направи фурор в социалните мрежи

BNews.bg

Хакерът на НАП направи фурор в социалните мрежи

Кристиян Бойков, който беше обвинен за хакерската атака на сайта на Националната агенция за приходите, събра стотици последователи във фейсбук. Докато политици, общественици и експерти по държавна сигурност продължават да си разменят обвинения кой и как да поеме отговорността за случая, популярността на набедения хакер расте.

20-годишният Бойков вече си има собствена фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста.

От своя страна самият пробив в системата на НАП продължава да държи висок градуса на политическите страсти.
 
„Това е една сериозна заплаха и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото правителство, защото гръмна такъв скандал. И те веднага хващат един младеж, който нито има доказателство срещу него, нито нищо, за да замажат положението”, коментира депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков. 
 
„Трябва да има наказани, ако има пропуски. Не трябва да бъдат героизирани такива момчета и момичета, ако се намери кой е направил пропуска, чиновници държавни служители да бъде направено това, да бъде подобрена защитата. Приоритетите са образование, сега започнахме и  със сигурност, ще стигнем и до кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата”, коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари