петък, 26 юли 2019, 11:48 ч.

Първо в BNEWS

Бареков и граждани на Пловдив разкриха невъобразимото забогатяване на Иван Тотев и фамилията му в сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и Борисов (ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

Бареков и граждани на Пловдив разкриха невъобразимото забогатяване на Иван Тотев и фамилията му в сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и Борисов (ДОКУМЕНТ)

Николай Бареков и Гражданско сдружение „Филибелии за национално Съединение” подадоха сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов срещу кмета на Пловдив Иван Тотев. Основната им цел е отстраняването му от месната власт, изкореняване на този престъпен и корупционен модел на управлeние и недопускане града отново да попадне в ръцете на Тотев или някой негов слуга, който да продължи да обслужва интереси на фамилията му и развитието на финансовата схема, наречена „Фирмата на мама Роза”.

 „С обявяването, че няма да се кандидатира за следващ мандат, Тотев се опитва да се измъкне безнаказано, като мястото му се заеме от някой негов заместник, който ще бъде изцяло на негово подчинение”, заяви Бареков и категорично подчерта, че лично той и всички омерзени граждани на Пловдив ще напрaвят всичко възможно това да не се случи.

В документа бившият евродепутат и местни активисти разкриват моралното разложение, арогантното поведение и невъобразимото забогатяване на кмета на града Иван Тотев и неговата фамилия. „Всичко описано в настоящия сигнал е подавано до държавното обвинение през годините, но внимание никой не обърна, което доказва, че градската прокуратура под тепетата е в пълна симбиоза с местната власт и осъществяваше прокурорски чадър”, разкри Бареков.

„Фамилията Тотеви превърнаха Пловдив в донор за техния семеен бизнес, известен като „Фирмата на Мама Роза”, всички факти и обстоятелства около това лице създават напълно основателни съмнения, затова че използва властта, за да облагодетелства себе си и роднините си, а не да благоустроява града, макар да получава значима държавна помощ през последните 8 години”, се казва в документа, като се подчертава, че кметът на Пловдив е затвърдил идеята, че гражданското общество няма никакви сили да противодейства на делата му.

 Откакто застава начело на града фамилията вдига огромен хотел, построява и бизнес сграда до него, придобива къща, вила и апартамент в гръцки курорт, закупува земята под "Каменица" и започва да вдига жилищни и офис сгради, се конкретизира още в сигнала.

В документа са изложени  всички онези факти и обстоятелства, които водят до напълно основателни съмнения, затова че кметът на Пловдив Иван Тотев погазва българското законодателства, ощетява гражданите с цел лично облагодетелстване и  не спазва етичните правила на поведение на човек, заемащ позицията на градоначалник. „Чрез действията си лицето Иван Тотев разрушава общественото доверие в морала и професионализма както на местната власт като цяло, така и управляващата партия на национално ниво, чийто представител е самият той”, се казва в него.

Подробно в документа, адресиран до председателя на етичната комисия на ГЕРБ Валентин Радев и премиера Бойко Борисов, са разкрити всички онези престъпни финансови схеми, чрез които фамилия Тотеви натрупва значително богатство във времето, в което Ивана Тотев заема поста градоначалник на Пловдив. Става въпрос за милиони левове. В схемата участват освен майка му и брат му, и широк приятелски кръг на кмета, който се ползва с изключителни привилегии в града. Освен изисканата щателна проверка на местно ниво, в сигнала се подчертава, че относно изнесените факти и обстоятелства, които създават основателни съмнения за огромни злоупотреби с европейски средства, ще бъде сезирана Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, след встъпването й в длъжност.

ДОКУМЕНТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК! 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Герб - 17:37, 26 юли

  И Борисов вдигна ръце от тоя мръсник Тотев.

 • Мръсници! - 17:35, 26 юли

  Оляха се от крадене тия мутри

 • mnenie - 17:34, 26 юли

  Само така. Дерибеят крадец Тотев засенчи всички по богатство. Да връща всичко сега.

 • Българин - 17:32, 26 юли

  Браво! Тотев в затвора.

Напиши коментар

Коментари