петък, 02 август 2019, 17:00 ч.

Февруари 2020

Отлагат пускането на третия лъч на метрото

BNews.bg

Отлагат пускането на третия лъч на метрото

Това обяви директорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев

Първите влакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през февруари 2020 г. Първоначално участъкът от кв. "Красно село" до бул. "Патриарх Евтимий" трябваше да бъде въведен в експлоатация през септември. Забавянето се налага заради тестовете на влаковете и цялостната автоматика, обясни пред БНРдиректорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев.

"Това е ново поколение системи за управление. Досега, в продължение на три месеца, правихме тестовете на предишните участъци. Минималният срок, по искане на "Сименс", беше осем месеца, но те се съгласиха да го намалим на шест. И в момента работим в този шестмесечен срок. В участъка бул. "България" - "Красно село" вече са започнали тестовете. В края на този месец ще започнат и от бул. "България" до ул. "Граф Игнатиев", поясни Братоев.

Той уточни, че провежданите тестове в участъка бул. "България" до "Красно село" са в напреднала фаза и се очаква да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този участък ще бъде пуснато заедно с останалата част от третия метродиаметър.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари