вторник, 06 август 2019, 20:23 ч.

ПИК:

БАРЕКОВ : Слави Трифонов е подлога на Бойко Борисов

BNews.bg

БАРЕКОВ : Слави Трифонов е подлога на Бойко Борисов

Слави Трифонов е една подлога, както знаем всички, и то на мутрите.

Шокираща теза за политическата битност на шоумена Слави Трифонов заяви пред ПИК бившият евродепутат и лидер на "Презареди България" Николай Бареков по повод новината, че водещият прави партия и ще се бори за държавната власт.

Според Бареков, който също слезе от екрана, за да влезе в политиката, зад учиндолеца стоят солидни пари, плащани от задкулисието, а целта на създаването на проекта била да се бетонира статуквото на ГЕРБ и ДПС. 

Вижте какво още каза Бареков накратко пред ПИК и очаквайте утре само във вестник "Ретро" разбиващ и подробен анализ по темата. 

- Г-н Бареков, в интервю за колегите ни от вестник "Ретро", което ще излезе утре, изказвате интересна теза за политическото битие на бъдещия партиен проект на Слави Трифонов - че зад него стоят ГЕРБ и ДПС? Имате ли конкретни данни и защо смятате така?

- Това са двете единствени мощни партии в България и те контролират цялата медийна действителност и цялата икономика в страната. Това е напълно разбираемо. Какво в тази държава може да се случи без благословията на ГЕРБ и на ДПС? 

ГЕРБ вече 10 години управлява и всички държавни структури са нейни. А ДПС е партньорът в сянка, без който ГЕРБ няма да може да управлява. 

Всичко това е очевидно. 

Както виждате и патриотите се разпаднаха.

- Но самият Слави Трифонов обяви, че е срещу тях, че е борец срещу статуквото, как така те ще го подкрепят? 

- Слави Трифонов е една подлога, както знаем всички, и то на мутрите. 

Да си подлога на ГЕРБ и ДПС е политическа квалификация. Ние много често казваме това с моите партньори за патриотите. Но това не е обида, а политическа квалификация. 

Докато при Слави Трифонов е различно - той е човекът, който свиреше на ушенце на мутрите. Беше близък с Илия Павлов, а знаете, че Васил Илиев го убиха на път за вечеря със Слави. Знаем, че е бил на повикване при Жоро Илиев и като има някакъв купон, му свирват и той отива да ги забавлява. Това са очевидни неща.

Другото, което съм разказвал, вече от лични спомени е, как, когато ние с г-н Борисов сме пиели кафе на НДК, Слави Трифонов е носил кафетата, само и само да е на масата с Бойко Борисов. 

- А сега защо смятате, че е в добри отношения с премиера, наясно ли е той за какво се гласи Трифонов? 

- Да, абсолютно е наясно. Той даже според мен се забавлява с тези напъни.

Борисов рядко намира свободно време и не му е лесно, защото държавата се тресе от криза в криза - то не бяха чуми, не бяха какви ли не кризи и той се оправя с всичко. Борисов е работохолик и постоянно е зает и не почива, освен докато спи. Но ако намери един час на ден, според мен се забавлява с проекта на Слави Трифонов.

- Заваблява се с напъните му или са в договорка? 

- Не може да бъде в договорка Слави Трифонов с Бойко Борисов. Слави може да бъде в подчинена позиция спрямо Борисов. Да го кажем политически - Слави го играе момче на повикване на Борисов. 

- Такъв иска да стане или е сега? 

- Такъв е и в момента. 

- А каква е тогава ролята на ДПС, за която говорите? 

- Има чувствителни сектори в държавата, които се държат от ДПС и в които ГЕРБ нямат участие - икономиката, например. А Слави Трифонов очевидно е добре захранен финансово. За да правиш партия и да пускаш реклами по вестниците, което е доста скъпо, значи някой ти дава пари. 

Един въпрос искам да задам чрез ПИК - дали НАП и Сметната палата ще се поинтересуват откъде Слави Трифонов намира пари да си плащат рекламите по медиите на проекта? Наскоро излезе една негова реклама в "Труд", който не е евтин вестник и е със скъпа реклама. Слави ще ги отчете ли някъде тези пари като партия?

- След като е решил да влиза в политиката, ще трябва всичко да му е публично и вероятно ще има и такава ревизия. Но как ще се извърши тя, след като около фирмите му има и офшорки? 

- Това е един много добър и е големият въпрос около Слави Трифонов. Той винаги е живял на широко и разточително. От моя скромен, но поучителен личен опит в политиката, искам да му кажа, че сега той ще трябва да се отчете за всяка една стотинка, която е харчил назад във времето. 

И да му припомня, че хора като Бойко Борисов и като мен бяха проверени из основи 10 години назад и повече. 

Това не е никак приятна история, още повече като виждаме хората в НАП как работят и не бих казал, че много компетентно правят проверките си. Трифонов ще трябва да мисли какви доходи и как ще доказва. 

Важно е обаче също някой да подаде сигнал. 

Ето аз например се интересувам защо навремето "Протестна мрежа" подадоха сигнал за Бойко Борисов, за Пеевски и за мен. А сега не подават за Слави Трифонов.  

- В някакви връзки ли са? 

- Вероятно не подават, защото Христо Иванов, по прякор Пинокио, е чест гост в неговото студио. И може би има конфликт на интереси и търговия с влияние от страна на Слави Трифонов. Той използва ефира на Би Ти Ви, за да кани гости, които да плюят неудобните нему политици, включително мен, и ГЕРБ, и ДПС, а пък самият той след това си купува индулгенция. 

И Христо Иванов, който написа един некадърен сигнал срещу мен в прокуратурата, сега мълчи. Явно не се притеснява, че Слави Трифонов влиза с някакви мафиотски пари в политиката. 

А иначе цялата "Протестна мрежа" е на заплата в държавата, да ви кажа. Те ГЕРБ си я купиха. 

- А как ще коментирате факта, че хората около президента Румен Радев остро скочиха срещу политическите напъни на Трифонов - и жена му Десислава, и съветникът му Александър Маринов, и бившият му говорител Иво Христов? 

- Знаем, че г-жа Радева е работила в "Шоуто на Слави" и вероятно самата тя знае какъв е капацитетът на Слави да прави политика. 

То се видя и от това, което той публикува като политическа програма, тъй като половината от идеите му са откраднати от "България без цензура" през 2014 г. Това е например идеята за прекия избор на градски ръководители на прокуратурите и МВР. 

Само че да избереш в град като Пловдив кой ще е прокурор и шеф на МВР, е лесно, защото хората ги познават. 

Но ако трябва да правиш генерална кампания в цялата страна, както е според вопиющата глупост, която той предлага, това означава, че ще настъпи тежка профанизация на политиката в България. 

Той иска да въведе нова власт в държавата, която да е облечена от народа във власт, по-голяма от тази, която има премиера, шефа на парламента и президента. Това, освен че няма как да се случи без промяна в Конституцията през Велико Народно събрание, е и опасно и е промяна в държавното устройство. 

В България има законодателна, изпълнителна и съдебна власт. А сега Трифонов иска да въдеде прокурорска република. Представяте ли си, ако главният прокурор бъде избран от целия народ и му хрумне да въведе например полицейски режим в държавата, кой ще го спре?! 

Слави Трифонов е профан и това трябва да е ясно на хората. Това, което прави е идиотско и ще разруши държавата. Разбирам тезата му, че няма такава държава, но все пак България я има и тя е конституционна държава. 

- Реалистично ли е според вас влизането му в парламента, защото е едно да се слуша музиката му и да се ходи по концерти, а съвсем друго да се гласува...

- За жалост не мисля като вас и смятам, че има достатъчно простаци в България, които за жалост ще гласуват за него и това не са малко хора. И за жалост те ще бъдат отново излъгани. Те ще гласуват за някой, който се представя за алтернатива на цялото статукво, а всъщност той ще бетонира завинаги във властта партиите на статуквото - ДПС и ГЕРБ. И БСП бих сложил, но те са в тежка криза в момента и не бих ги сложил.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Барек - 17:11, 07 авг.

    Барек, я да си спомниш как Б.Борисов ти стана кум докато беше кмет на София.....

  • Кирил - 11:26, 07 авг.

    По-скоро Слави Трифонов е подлога на подсъдимия олигарх с червените бузи Иво Прокопиев, който чрез Трифонов се надява да се докопа до власт, за да спаси затвора!

Напиши коментар

Коментари