сряда, 07 август 2019, 13:30 ч.

Само в Bnews

БАРЕКОВ: Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с идеите си яко ги подкрепя

BNews.bg

БАРЕКОВ:  Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с идеите си яко ги подкрепя

Нашата конституция и без това е тясна дреха за един пряко избран извън трите власти - президента.

Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на бившият евродепутат Николай Бареков по повод бъдещите планове на шоумена, Слави Трифонов. Вижте какво написа Бареков в личният си профил в социалната мрежа!

* публикуваме без редакторска намеса 

Малко за измамите на Слави. Политическата му програма в разумната част е напълно копипейстната от програмата на ББЦ преди шест години, лично от мен написана. Конкретен пример - пряк избор от гражданите на градски прокурори и областни началници на МВР. Градовете ни са малки и населението добре познава качествата на местните “шерифи”. Така разсъждавам аз и харизвам идеята си на Слави. Кампаниите ще са регламентирани и без намеси на партиите с гарантирани медийни пакети за всички участници.

Дотук добре, но в програмата си бъдещата народна жакерия “Няма такава държава” предлага и избор пряко от народа на “Главен прокурор на републиката”! Дават ли си сметка те, че това е жестока промяна в държавното устройство и разрушаване на независимостта на трите власти? Нашата конституция и без това е тясна дреха за един пряко избран извън трите власти - президента.

Той, милият, хем е пряко избран от народа, хем няма никаква власт. Слави предлага да превърнем държавата в прокурорска република и наистина да я ликвидираме. За разлика от президента следващият Цацаров, ако бъде и пряко избран от народа, ще притежава легитимността, но и правомощията направо да арестува цялото Народно събрание барабар с министрите и да си въведе собствен режим на управление. Разбира се, никой от екипа сценаристи на Слави не разсъждава по тези въпроси. Важно е шоуто на дивия популизъм да върви с пълна сила.

Дали Слави е съгласувал идеята си със своя любим гост на диванчето в БТВ Христо Иванов - Пинокио? Онзи поне щеше да го предупреди, че при пряк избор за главен прокурор ще се разиграе сценариото от избора за президент - само три партии ГЕРБ, ДПС и БСП ще имат шанса да качат на престола на обвинител номер 1 своя кандидат. И тогава мамата си трака. Глупостите, които Слави предлага, са опасни за демокрацията и държавата, но простите хора не разсъждават по тези въпроси. А Слави тъкмо на простаците разчита. Те първо гласуват, а после го мислят.

Излиза, че Слави на думи бори статуквото и олигархията, а с идеите си яко ги подкрепя. Две от неговите знакови идеи “Мажоритарните избори в два тура и прекия избор на новия главен прокурор” завинаги ще бетонират трите големи партии във властта. Цинично е, че за Слави ще гласуват именно такива, които мразят днешните партии и искат да ги изгонят от парламента. Всъщност ще превърнат Парламента в “Къща от карти” и някой, който дори не подозираме, ще издуха картите, а с това свеща и ще хлопне вратата на горката България.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари