сряда, 07 август 2019, 13:45 ч.

Има 1000 недоказани претенции по щети с бг коли в чужбина, показва одитът на бюро “Зелена карта”

Гърми скандал! „Лев Инс” алармира: вестник „Капитал” ни рекетира !

BNews.bg

Гърми скандал! „Лев Инс” алармира: вестник „Капитал” ни рекетира !


Седмичникът “Капитал” рекетирал застрахователна компания “Лев Инс” за 78 хил. лв. За това алармира Павел Димитров, изпълнителен директор на компанията. От издателството бълвали неверни и непроверени факти, с които опетнявали името на застрахователната компания, а след това им пишели имейли с предложения за реклама и пиар, който струвал 78 хил. лв., обясниха от ръководството на компанията, цитирани от "Труд". Според статия на “Капитал” отказът на застрахователя да плати щети по системата “Зелена карта” за катастрофи в чужбина от няколко години спирал присъединяването на страната ни към еврозоната. Според застрахователната компания обаче медийната групировка иска да прокара свои интереси и не приема мнение, различаващо се от това, което им харесва. “Защо “Капитал” натиска България да плати сметката за измамите в Западна Еропа”, попитаха от ръководството на “Лев Инс”, които заедно със свои служители протестираха преди дни пред редакцията на издателя “Икономедиа” по повод статиите, петнящи имиджа им. На специален брифинг за медиите от “Лев Инс” представи механизми за застрахователни измами в чужбина, които се прилагат предимно в Италия и Румъния. Близо 1000 недоказани претенции по щети в чужбина с български коли са открили по време на одит на българското бюро “Зелена карта”, обяви Димитров. По думите му докладът е излязъл и се очаква да бъде оповестен скоро от регулатора. “Ако ние позволим да има застрахователни измами, цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” ще се увеличи”, коментира Павел Димитров. Според Людмила Бърнева, експерт “Зелена карта”, в измамите участвали адвокати, магистрати и лекари, които са арестувани в Италия. “Претенциите бяха принудително взети от компанията от предишното ръководство на бюро “Зелена карта” въпреки изричните ни писмени възражения, че щетите са недоказани и неоснователни”, допълни още експертът. Случаите на измами с български автомобили в чужбина започват от 2012 г. Механизмите са няколко – попълват се декларации с чужди документи на хора и на автомобили. Имало е и случаи на катастрофа с автомобил в Италия, като в същия ден и час колата е засечена в България. “Италианският съд изгуби и едно решение по щета, която според нас беше неоснователна. Случвало се, ни казаха”, допълни Бърнева. Компанията е сигнализирала институциите за проблема още през 2016 г., каза Теодор Петров – адвокат на “Лев Инс”.

Източник: Blitz.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кирил - 14:46, 08 авг.

    От години "Капитал" на Иво Прокопиев са известни със своя рекет над българския бизнес по 2 направления: с негативни публикации или чрез протести със "Зеленото движение" на Тома Белев!

Напиши коментар

Коментари