сряда, 07 август 2019, 18:00 ч.

Реформи

Социални помощи - само ако децата ходят на градина или училище

BNews.bg

Социални помощи - само ако децата ходят на градина или училище

Това реши правителството с промени в законов правилник.

Социални помощи ще получават само семействата, чиито деца ходят на детска градина или на училище. Това реши правителството с промени в законов правилник. 

Една година без подпомагане ще е санкцията, ако дете от предучилищна група отстъства повече от три дни, а ученик - повече от пет часа в годината. Досега помощите се отнемаха за месец отсъствие.

Миналата година са спрени парите за около 39 000 семейства.

Във връзка с преустановяването на дейността на Министерството на здравеопазването по издаването на разрешения за лечение в чужбина, закриването на „Фонд за лечение на деца“ и преминаването на съответните дейности към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), считано от 1 април 2019 г. се актуализира механизмът за подпомагане на правоимащите лица за покриване на съответните дневни и квартирни разходи. С промяната се продължава практиката тези хора да получават съответната финансова помощ от държавата, свързана с разрешаването на здравословен проблем - в случая вече от НЗОК и от Министерството на труда и социалната политика.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 09:50, 08 авг.

    За другото решение,защо не пишете,дупетатите при не ходене в парламента,ще получават бонуси.

Напиши коментар

Коментари