четвъртък, 08 август 2019, 18:00 ч.

Окончателно решение

Постоянен арест за собственика на "ТАД Груп"

BNews.bg

Постоянен арест за собственика на "ТАД Груп"

Паричната гаранция на Иван Тодоров е отменена, според съда е опасен за обществото.

Апелативният специализиран съд остави в ареста собственика на „ТАД Груп” Иван Тодоров. Той е опасен за обществото, посочи съдът.

Иван Тодоров беше арестуван и обвинен като подбудител на хакерската атака срещу НАП. Според прокуратурата той и колегите му са източили данните на над 5 милиона българи.

Преди дни съдът освободи Тодоров под гаранция от 100 хиляди лева. Гаранцията, обаче, беше отменена.

Днес прокуратурата представи и нови доказателства по случая. Според държавното обвинение има данни за участието на сочения за пряк извършител Кристиян Бойков (който също дойде в съда с адвоката си), като свидетели са заявили, че Иван Тодоров е осъществявал пряк контрол над служителите във фирмата.

Съдебният състав обърна внимание и на една от новите експертизи на аудио записите от камерите в офиса, в един от които, според прокуратурата, Бойков и Тодоров коментират защо няма публикации във връзка с кибератаката.

Разпространяването на такъв обем данни води до всяване на смут и страх у хората, като Тодоров в качеството си на собственик на фирмата е съпричастен към разпространението на информацията, категоричен е второинстанционният спецсъд. Изтекли са доходи от заплати, пенсии, наеми, внесени данъци, информация от агенция по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, както и данни за кредити от различни банки.

Очаквайте подробности!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари